Primi Piatti

  1. Spaghetti alla norma

    Sos pomidorowy, bakłażan, bazylia, ser cacioricotta (mleko krowie, owcze, kozie)
    Spaghetti with tomato sauce, eggplant, basil and cacioricotta cheese (made of cow, sheep and goat milk)

  2. Linguine con vongole, pesto genovese e pomodori secchi

    Pasta typu linguine, pesto genovese, suszone pomidory, małże vongole
    Linguine pasta, pesto genovese, sun-dried tomatoes, vongole mussels

  3. Gnocchi ai 4 formaggi

    Gnocchi (kluseczki ziemniaczane) w salsie serowej
    Gnocchi (potato dumplings) with creamy sauce made of 4 kinds of cheese

  4. Risotto ai funghi porcini

    Ryż, borowiki, białe wino, cebula, oliwa z oliwek, pietruszka
    Risotto with porcini mushrooms, white wine, onion, olive oil extra vergine, parsley

  5. Pasta fresca al nero di seppia o Risotto ai frutti di mare

    Cozze, vongole, gamberetti, calamari, prezzemolo e olio extravergine.
    Domowy makaron z tuszem kałamarnicy lub risotto z małżami (cozze, vongole), krewetkami, kalmarami
    pietruszką oraz oliwą z oliwek extra virgin
    Home-made black pasta or risotto with mussels, clams, prawns, squid, parsley, extra virgin olive oil

  6. Tubettini cozze e fagioli

    Makaron typu tubettini z małżami i fasolą
    Tubettini pasta with mussels and beans

  7. Tagliatelle alla bolognese

    Ragù di carne mista con cipolla, sedano e carota, salsa di pomodoro, olio extravergine
    Domowe tagliatelle w pomidorowym sosie mięsnym alla bolognese (cebula, seler, marchewka, oliwą)
    Home-made tagliatelle with bolognese sauce (onion, celery, carrot, olive extra virgin oil)

  8. Penne all’arrabbiata con guanciale

    Makaron typu penne, sos pomidorowy, ostra papryczka peperoncino, guanciale (boczek)
    Penne pasta, tomato sauce, chili pepper, lard from the pig’s cheek