Secondi piatti

  1. Polpo in guazzetto

    Ośmiornica duszona w sosie pomidorowym z ziemniakami, selerem naciowym i oliwkami
    Braised octopus with tomato sauce, potatoes, celery and olives

  2. Frittura di mare

    Calamari, gamberetti e pescato del giorno infarinati nella semola
    Kalmary, krewetki i ryba dnia w panierce z semoliny (pszenicy durum)
    Squids, shrimps and fish of the day in tempura of semolina (durum wheat)

  3. Orata alla grilia

    Grillowana dorada podana na sałacie
    Grilled sea bream, vegetable salsa

  4. Gamberoni all’arancia (4 pz.)

    Grillowane krewetki (gamberoni) na pomarańczy
    Grilled prawns (gamberoni) served with an orange

  5. Bistecca fiorentina

    Stek wołowy T-bone, zapiekane ziemniaczki
    Beef T-bone, roasted potatoes

  6. Filetto al vino rosso con insalata

    Filet wołowy w czerwonym winie podany z sałatą
    Beef fillet with red wine served together with vegetables salad

  7. Tagliata di entrecôte con rucola, pomodorini e grana 150g

    Antrykot, rukola, pomidorki koktajlowe, ser grana padano
    Entrecote, rocket salad, cherry tomatoes, grana padano cheese

  8. Scaloppina al vino/limone/funghi porcini

    Eskalopki z polędwicy wołowej do wyboru w białym winie, cytrynie lub borowikach podane z warzywami
    Beef escalope with white wine, lemon or porcini mushrooms served with vegetables