Secondi piatti
-
Polpo in guazzetto
Ośmiornica duszona w sosie pomidorowym z ziemniakami, selerem naciowym i oliwkami
Braised octopus with tomato sauce, potatoes, celery and olives -
Frittura di mare
Calamari, gamberetti e pescato del giorno infarinati nella semola
Kalmary, krewetki i ryba dnia w panierce z semoliny (pszenicy durum)
Squids, shrimps and fish of the day in tempura of semolina (durum wheat) -
Orata/Branzino alla grilia
Grillowana dorada / okoń morski podany na sałacie.
Grilled sea bream / sea bass, vegetable salsa. -
Gamberoni all’arancia (4 pz.)
Grillowane krewetki (gamberoni) na pomarańczy
Grilled prawns (gamberoni) served with an orange -
Bistecca fiorentina
Stek wołowy T-bone, zapiekane ziemniaczki
Beef T-bone, roasted potatoes -
Filetto al vino rosso con insalata
Filet wołowy w czerwonym winie podany z sałatą
Beef fillet with red wine served together with vegetables salad -
Tagliata di entrecôte con rucola, pomodorini e grana 150g
Antrykot, rukola, pomidorki koktajlowe, ser grana padano
Entrecote, rocket salad, cherry tomatoes, grana padano cheese -
Scaloppina al vino/limone/funghi porcini
Eskalopki z polędwicy wołowej do wyboru w białym winie, cytrynie lub borowikach podane z warzywami
Beef escalope with white wine, lemon or porcini mushrooms served with vegetables