Secondi piatti

  1. Polpo in guazzetto

    Ośmiornica duszona w sosie pomidorowym z ziemniakami, selerem naciowym i oliwkami
    Braised octopus with tomato sauce, potatoes, celery and olives

  2. Frittura di mare

    Calamari, gamberetti e pescato del giorno infarinati nella semola
    Kalmary, krewetki i ryba dnia w panierce z semoliny (pszenicy durum)
    Squids, shrimps and fish of the day in tempura of semolina (durum wheat)

  3. Orata/Branzino alla grilia

    Grillowana dorada / okoń morski podany na sałacie.
    Grilled sea bream / sea bass, vegetable salsa.

  4. Gamberoni all’arancia (4 pz.)

    Grillowane krewetki (gamberoni) na pomarańczy
    Grilled prawns (gamberoni) served with an orange

  5. Bistecca fiorentina

    Stek wołowy T-bone, zapiekane ziemniaczki
    Beef T-bone, roasted potatoes

  6. Filetto al vino rosso con insalata

    Filet wołowy w czerwonym winie podany z sałatą
    Beef fillet with red wine served together with vegetables salad

  7. Tagliata di entrecôte con rucola, pomodorini e grana 150g

    Antrykot, rukola, pomidorki koktajlowe, ser grana padano
    Entrecote, rocket salad, cherry tomatoes, grana padano cheese

  8. Scaloppina al vino/limone/funghi porcini

    Eskalopki z polędwicy wołowej do wyboru w białym winie, cytrynie lub borowikach podane z warzywami
    Beef escalope with white wine, lemon or porcini mushrooms served with vegetables